Julehilsen fra Bergen

Siden siste nyhetsbrev i begynnelsen av oktober har LPP Bergen gjort alt i sin makt for å opprettholde aktivitet til tross for, men innenfor restriksjonene.

I slutten av oktober hadde vi et medlemsmøte med behørig sosial avstand og antibac. Kommunaldirektør Rønnaug Frøiland snakket om boligsituasjonen i Bergen.

Perioden har vi opplevd som en unntakstilstand, og vår førsteprioritet, har vært å verne om våre samtalegrupper. I begynnelsen av pandemien hadde vi vakttelefon, men i høst innså vi at det var viktig å ha fysiske møter. Det er så mange som trenger konkret hjelp.

Da restriksjonene ble litt lempet, organiserte vi grupper med kun 4 deltakere + 2 veiledere i våre lokaler. Videre, da restriksjonene ble strengere og behovet økte igjen, leide vi et større rom på et hotell. Da ble det mulig å ta imot flere, med enda større avstand og mer antibac.

Styret har også klart å opprettholde fysiske møter. Det siste også på et hotell for plassens skyld. KaféTreff ble også opprettholdt. Takket være godt samarbeid med Wesselstuen. Alle reglene ble fulgt helt frem til 24. november som var siste treff i 2020.

Gatene i Bergen ble pyntet ekstra mye på et tidlig tidspunkt. Vi er takknemlige for det. Det hjelper litt på stemningen. Et annet tiltak var opprettelse av en ny hjelpetelefon innen psykisk helse med nummer 53 00 55 10. Vi er også takknemlige for den.

Likevel er vår bekymring fortsatt den samme: Hvilken hjelp kommer man til etter å ha ringt en hjelpetelefon? Hvilken umiddelbar hjelp gis i akutte sitasjoner? Hvor fort kommer hjelpen? Hvor omfattende og tilpasset er denne hjelpen? Akkurat som julepynten, kan effekten av for liten hjelp kun være overfladisk og kortvarig.

Så klarte vi å redde julebordet fra å bli avlyst. Vi leide to rom istedenfor ett, og klarte å holde julebord med god avstand. Det har mottatt mange positive kommentarer, selv om hovedretten kunne ha vært varmere. Den måtte serveres på tallerken og da er det alltid vanskelig å holde temperaturen oppe. Som mange bemerket i ettertid: «Alt var velsmakende, og uansett er det ikke maten som er det viktigste; det er samværet, og det var glødende hyggelig og varmt».

Våre æresgjester på julebord i Bergen var Landsstyret (representert av Anna Cecilie, Ingrid og Hanne), og sekretariatet (representert av Anne-Sophie).

I tillegg var våre samtalegruppeveiledere Liss, Tone og Eivind invitert. Vi ønsket å takke dem for en fantastisk innsats, spesielt i koronatiden. Vi takket også Vigdis Landro som ledet LPP Sotra og Øygarden i 20 år. Takk Vigdis, for lang og trofast tjeneste.

Vi ønsker alle våre medlemmer i Bergen en riktig god jul, og forhåpentligvis et bedre år i 2021 enn i 2020.

LPP Bergen

styret