Ubesvart Det er en sånn dag igjen. Du kommer ikke som avtalt. Du svarer ikke på meldingene mine, når jeg spør hvor det blir av deg. Du svarer ikke når jeg ringer på telefonen. Ikke første gang. Uroen vokser. Jeg vet at du godt vet hvor viktig det var at du skulle komme akkurat i […]

«Å være nærmeste pårørende er ikke lett. Det er en rolle som blir tredd nedover hodet på en og man settes i en situasjon der man ufrivillig må ta ansvar, samtidig som man ikke har noen kontroll. Fokuset er på den syke og hvordan man skal tilrettelegge og ivareta den syke på best mulig måte. […]

«Min sønn bor nord i landet og jeg i sør det føles veldig langt vekke . Han bor i egen omsorgsbolig og vi har mye kontakt pr telefon både med han og de som jobber der . Det han sliter med er at han er redd for å gå ut så han har stengt seg […]

«Sønnen min bor i kommunal leilighet med et visst antall timer bistand og noe felles aktiviteter i en administrasjonsbygning. Etter Coronautbruddet er felles kaffestunder morgen og kveld samt alt av bistand i leiligheten opphørt. De får nå kun tildelt medisiner og har noe samtaler på telefon og gjennom ytterdør. Sønnen ble nå innlagt pga depresjon, […]

«Å være pårørende er å gå på tærne og hviske. Å være pårørende er å balansere på line over avgrunnen. Å være pårørende er å argumentere med helsevesenet om hvorfor pasienten trenger behandling. Å være pårørende er å bli fortalt av familieterapeuten og sosionomen på DPS hvor krevende pasienten er, og hvor vanskelig det er […]

«Min datter ble heldigvis frisk i god tid før Coronaviruset slo til. Hun var ganske dårlig ganske lenge. Men nå har hun jobb og tåler til og med hjemmekontor. Det er håp!»

«Vi er foreldre til voksen datter, 32, som vi har hatt strev med siden hun var ung. Hun bor hjemme, nekter å flytte ut selv om NAV betaler husleie. Hun har aggressiv atferd og skjeller oss ut. Vi har prøvd å låse henne ute, hun reagerte med å ødelegge dørlåsen. Vi er i risikogrupper, jeg […]

«Det som er verst i denne tida er uroen kva som kan skje med son min. Eg har ein vaksen son på snart 50 som har vore sjuk siden ungdommen. Eg sjølv er i risikogruppa og har ikkje mykje å bidra med. Han svarer ikkje når eg ringer og er ein veldig introvert person. Han […]

«Jeg er en bekymret mor til en voksen sønn som har slitt med adhd og vært mobbeoffer i 30 år. Han dro til Thailand ca 11 mars, sint på meg og alle. Hvor i Thailand vet jeg ikke, han har aldri fortalt hvor han bor. Etter at han dro har jeg har tekstet to ganger […]