Samtalegruppe for søsken som pårørende

PIVETE Senteret starter opp en selvhjelpsgruppe for deg som søsken til en som strever med psykiske vansker. Gruppen vil bli holdt på ettermiddagen.

Å være pårørende til søsken kan komme med problemstillinger og vansker som er særegen for denne gruppen. Å være pårørende til søsken kan både være fint, men også krevende. Søsken tar ofte på seg store ansvarsoppgaver i familien eller skygger banen for å unngå konflikter, eller for at de ikke skal komme i «veien» for at den som er syk. Under samtalegruppe for søsken ønsker vi at dere blir satt i fokus. Del opplevelser og gjensidig støtte sammen med likesinnede for å skape en bedre hverdag for deg selv, i de utfordringene som kommer med å være pårørende og søsken.

Hva er en samtalegruppe?
En samtalegruppe er en liten gruppe mennesker som møtes regelmessig for å håndtere utfordringer gjennom gjensidig hjelp og støtte. Mange synes det er godt å få snakke med noen utenom familie og venner. 
I gruppen kan deltakerne snakke med hverandre om tanker og følelser de har. Du lærer av egne og andres erfaringer ved å sette ord på det de opplever, og ved å lytte til hverandre. Gjennom samtalene vil du bli bedre kjent med deg selv, og hvor “skoen” trykker. Sakte, men sikkert finner du ut hva du må gjøre for å komme videre med dine problemer.

PÅMELDING OG MER INFORMASJON

Er du nysgjerrig og interessert i å delta i en samtalegruppe med andre pårørende? Følg denne linken og fyll ut skjemaet. Da vil du bli kontaktet av en ansatt som vil hjelpe deg til å finne en samtalegruppe som kan passe dine behov.

Kontaktinformasjon Adresse: PIVETE Senteret, Storgata 10, 3921 Porsgrunn Mail: trine@pivete.no