Nytt fra Harstad

Anderledesåret og et års jubileum for Pårørende senteret Harstad

Gleden var stor da vi åpnet det første pårørendesenteret i nord-avd Harstad, en uke før Norge ble rammet av pandemien. Vi måtte som alle andre begrense våre planlagte aktiviteter og tilbud.

Til tross for annerledes året valgte vi aldri å stenge ned for de pårørende.

Fra åpningsdato 4 mars 20 til året etter, har vi gjennomført 488 individuelle samtaler for pårørende og familiemedlemmer i tillegg til pårørende møteplass Harstad og markering av samisk måned på pårørendesenteret.

Vi har også lagt til rette for samarbeid med Harstad Sanitetsforening og Harstad Demensforeningen og for samhandlingsmøter mellom pårørende og kommunetjenesten både fysisk og digitalt.

Helsedirektoratet ba kommunene om psykososial beredskap under pandemien. Vi har tatt arbeidet på alvor og håper at det gir forståelse og inspirasjon til god ivaretakelse av pårørende. Nå vil vi – de pårørende ha annerkjennelse og støtte til drift av våre pårørendetilbud og pårørendesenteret. Åpent fast mandag og torsdag fra kl 12-18 (Drop in kl 14-18 Jonasliesgt 7). Snart blir det bra igjen å vi kan åpne opp flere spennende pårørendetilbud og aktiviteter i lokallaget .