NRK: dokumentarserie om alvorlige psykiske lidelser

NRK skal lage en personlig TV-dokumentarserie om alvorlige psykiske lidelser, og leter etter en person med en bipolar lidelse som velger å ikke bruke medisiner. Vet du om noen som passer og som kan være interessert?

Primærmålgrupper er unge mellom 20-26 år med psykiske lidelser, og  formålet er å avmystifisere hva det vil si å leve med en alvorlig psykisk lidelse. Vi skal hjelpe målgruppa med å forstå og akseptere seg selv, gi dem språk og verktøy til hvordan leve godt og meningsfullt med en diagnose. Gjennom seks episoder tas opp ulike spørsmål man stiller seg når man får en diagnose, for eksempel: Når er jeg syk? Hvorfor fikk nettopp jeg denne diagnosen? Hva er det verste som kan skje? Hvordan blir livet mitt nå? Kan jeg bli frisk? Hva hjelper?

Serien er «personlig» da programleder, Cecilie Kåss Furuseth, lager den serien som hun skulle ønske at eksisterte da hun selv ble diagnostisert med en alvorlig psykisk lidelse i tenårene. Programmet vil være muntert, helsefremmende og nysgjerrig på hvordan hjernen fungerer, men går selvfølgelig også ned i alvoret. Opptak gjøres i høst og programmet skal sendes på NRK vinteren 2019.

All kontakt med aktuelle kandidater er 100 prosent uforpliktende. All videre casting gjøres i tett samarbeid med den aktuelle kandidaten, behandler, pårørende og psykolog med TV-ekspertise. Eventuelle opptak begrenser seg til få dager og timer, og NRK kommer dit du er.

Kontaktperson i NRK er Melinda Haugen – melinda.haugen@nrk.no, tlf 90 77 13 77