MØTEPLASSEN – ERFARINGSKOMPETANSE

Vi forventer stinn brakke når vi på Møteplassen inviterer til temaet Erfaringskompetanse – hva er det?

Kai Knudsen, Erfaringskonsulent i Ålesund kommune vil gi oss en forklaring på begrepet, og orientere oss om betydningen denne rollen har innen psykisk helse og rus på ulike nivå. Det er i dag et krav at alle tjenester skal utvikles i samarbeid med brukerne og pårørende, hvordan fungerer det egentlig?

Flere Erfaringskonsulenter i kommunen for brukere og pårørende innen rus vil også delta. Vår egen Erfaringskonsulent Arild Kvamme, den eneste i mils omkrets innen psykisk helse kommer også.

Det vil bli rikelig anledning til å stille spørsmål, kom med det som DU har på hjertet ditt.

Vi bærer alle vår egen historie, og mange har noe på hjertet men har ingen mikrofon. Det vil vi gjøre noe med gjennom å ha flere Møteplasser gjennom året hvor kanskje DU vil komme og dele?

Først ute er Emthe Vollstad som kommer for å dele sin reise, og kampen tilbake til livet etter å ha overlevd kreften 2 ganger. Hun var den første Erfaringskonsulent i Møre og Romsdal, og ansatt i vårt pårørendeprosjekt da kreften slo inn som en sjokkbølge juni 2018. Hennes arbeid var en av årsakene til at Ålesund vant pris som årets pårørendekommune 2017. Som kreftsyk ble hun nasjonalt og viden kjent for sin kamp for pårørende til alvorlig syke. Hennes engasjement skapte kaos i blodbanker over hele landet da hun ble kreftsyk igjen, og trengte beinmargsdonor for å overleve. Folk overalt engasjerte seg og meldte seg som blodgiver, og den innsatsen alene har berget flere liv. Emthe gleder seg veldig til å treffe dere alle sammen, men denne delen av kvelden har forbehold om at helsen hennes strekker til.

Møteplassen er en arena for erfaringsutveksling om ulike temaer innen psykisk helse og rus. På Møteplassen samles brukere, pasienter, pårørende, fagfolk, venner, bekjente og andre interesserte for å øke vår kunnskap om noe som berører oss alle, for uten unntak vil vi møte disse utfordringene nært gjennom livet. Vi er alle mer enn det du ser 🧡

Det er enkel servering og gratis

Møteplassen er et samarbeid mellom Landsforening for Pårørende innen Psykisk helse- LPP Ålesund og omegn, Kirkens Bymisjon Møre og Mental Helse Ålesund.