Julebrev fra LPP Ålesund

Kjære medlem av LPP Ålesund – her kommer en liten førjulshilsen fra oss i styret.

I september arrangerte vi seminarweekend på Quality hotell  Ålesund for fylkets tre lokallag. 23 personer var samlet for sosialt felleskap og foredrag med psykiater Arne Vaaler. Han snakket om lovendringene i ny tvangslov, og endringene har stor betydning for pårørende. Evalueringen viser at deltagerne var svært fornøyde med både foredrag og resten av innholdet, og vi tar med oss at vi må ha enda bedre tid til sosialt samvær neste gang.

Vi skulle ha julebord på Skansen 12 desember, men det måtte vi dessverre avlyse pga. nye nasjonale koronaregler. Vi vil istedenfor invitere til medlemstreff så snart det åpnes opp for at vi kan ha et arrangement med flere enn 20 deltagere.

Vi har så langt i 2021 gjennomført over 3500 samtaler på telefon, melding og fysiske møter. Vi har brukt over 5000 frivillige timer og viser at likepersonaktivitet gjennom Pusterommet er en viktig del av arbeidet vårt.

Det har ikke vært mulig å gjennomføre Møteplassen i år pga. pandemien, men vi har gleden av å fortelle at vi starter opp igjen med Møteplassen i februar hvis koronasituasjonen tillater det.

Jeg har i høst gjennomført praksisperiode i LPP i forbindelse med studiet. Det har vært spennende å utforske organisasjonen LPP, og jeg er nok den eneste erfaringskonsulenten ansatt i en brukerorganisasjon i landet. Arbeidskontrakten avsluttes ved årsskiftet da laget ikke har økonomiske muligheter til å forlenge engasjementet. Jeg har lært mye å ta med videre når jeg skal ha siste praksisperiode ved ACT-team til våren, for å fullføre utdannelsen som fagutdannet erfaringskonsulent.

Følg gjerne Facebooksiden vår Pårørende Ålesund og omegn – LPP&MH for å holde deg oppdatert. Vi har også egen side for lokallaget på hjemmesiden LPP.no

Tips gjerne andre om arbeidet vårt, vi ønsker og trenger alle medlemmer vi kan få for å stå sterkt og ha gjennomføringskraft i det vi holder på med. Har du lyst å bli aktiv likeperson? Ta kontakt for mer informasjon om hva det kan innebære.

 

🌟 VI ØNSKER ALLE SAMMEN EN FREDFULL JUL OG GODT NYTT ÅR 🌟

Vennlig hilsen

Arild Kvamme, lokallagsleder