Verdensdagen for psykisk helse 2018 – LPP’s aktiviteter

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse – vi har alle en psykisk helse. I Norge markeres dagen i uke 39 til 42.

Våre lokallag rundt om i landet markerer dagen på forskjellige måter og her er noe av det som skjer:

LPP Grimstad inviterer til middag og sosialt samvær på Treffstedet. Arrangør er Mental Helse Grimstad.

LPP Nedre Glomma deltar i paneldebatt på Senter for rehabilitering  og aktivitet på Valaskjold i Sarpsborg . Panelet vil foran eit publikum bli utfordra til å reflektere over årets tema «vær raus» samt temaer i relasjon til psykisk helse. Dette er ein ikkjekonfronterande debatt som heller ynskjer å dele tankar og refleksjonar over eit tema som treng ein større plass i folkehelsa. Andre som vil sitte i panelet er ein lokal pastor, ein politiker samt Verdensdagen sin østfold ambassadør Kristoffer Lorang Mathisen.

LPP Ålesund markerer med flere arrangement, helt fra psykisk helsemarsj til psykisk helse for studenter.
Det var «Psykisk helsemarsj» 2. oktober kl.11.00 – 14.00 med oppmøte på rådhusplassen og foredrag av Arnhild Lauveng torsdag 4. oktober kl. 10.00 – 15.00 i Bystyresalen på rådhuset.
23. oktober er vi på plass fra kl. 11.00 – 12.30 på NTNU/Campusområdet for studentene og tar for oss «hva kan jeg gjøre for å ha ei god psykisk helse?».
Onsdag 24. oktober inviterer vi besteforeldre til Bystyresalen kl. 18.00 – 19.30 for hva de kan gjøre for å styrke barnebarnas psykiske helse.

LPP Oslo /Piosenteret arrangerer førpremiere på spillefilmen «Føniks» 10. oktober, kl 18. Før filmen vil det være en samtale mellom regissør Camilla Henriksen og Elisabeth Hilde, familieterapeut i Nordstrand bydel, om barn som pårørende.

LPP Bærum har den 10. oktober stand på Sandvika Storsenter, og den 11. oktober er det Inspirasjonsseminar i kommunegården. Se lokal kalender for mer informasjon.

LPP Harstad er med i arbeidsgruppen/leder for hovedmarkering av verdensdagen i Harstad 8. oktober. De deltar også den 9 oktober på grilling sammen med brukere og pårørende inkl studenter ved Bokollektivet s Lavvo.  Videre har de stand den 9 oktober i  Kvæfjord på Fram. Den 10 oktober har de stand på UIT Campus Harstad, og deltar samme dato på åpningen av Pårørendehuset I Harstad Frelsesarmeen. Det er også stand verdensdagen Skånland Kommune ,Skånlandshallen.  Den 11 oktober har Lpp Harstad stand på åpen dag Bikuben, samt på informasjonsmøte om medikamentfritt tilbud på Fontenehuset Harstad. LPP deltar til sist  også på møteplassen psykisk helse Harstad Kommune og bålkos fredag 12 oktober.