Julehilsen fra Trøndelag

Trøndelag hadde planlagt et medlemsmøte om relasjoner og kommunikasjon i familien, i april.

Dette møtet ble avlyst, men vi inviterte til møte med samme tema og innledning av psykologspesialist Odd Harald Røkenes første helg i november. På grunn av økt smitte i den perioden, fikk vi en del avmeldinger, men vi gjennomførte møtet, etter vår vurdering på en forsvarlig måte. Vi arrangerte møtet på et hotell i Trondheim, der det var god plass!

Vi gjennomførte også fysisk årsmøte i slutten av juni. Vi var ikke mange deltakere ( var vi seks?), men likevel godt å møtes.

Våre månedlige cafétreff stoppet jo fra april, men vi startet opp igjen i september. Vi har hatt cafétreffene på caféen ved Nidarosdomen, som har vært lettvint og fungert bra for oss. Noen medlemmer etterlyste et treff der vi kunne lukke døra bak oss, så fra 2021 har vi fått et rom på en cafe der vi slipper å betale husleie når vi kjøper kaffe. Vi holder oss fortsatt ved Domkirka, i Pilgrimsgården på en nydelig plass ved Nidelva.

Da nåværende styre startet opp for halvannet år siden, la vi mest vekt på å få til aktiviteter / møter der medlemmene kunne møtes og få påfyll, av faglig og sosial karakter. Etter hvert har vi kommet inn i brukergrupper i helseforetaket, fått kontakt med enkelte kommuner, for å fremme pårørendes interesser og vise fram at LPP finnes. Når vi har blitt bedre kjent med systemet for brukermedvirkning, ser vi at det finnes mange muligheter for å delta, men medlemmenes kapasitet kan være begrensningen. Vi er blitt med i forskjellige samarbeidsfora i løpet av året.

Det har også vært gjort flere forsøk på å artikler inn i avisen, som også krever pågangsmot og utholdenhet for å få skrevet slik at avisen tar det inn ( lyktes denne uka! ).

Vi satser på at 2021 skal bli et år der flere av våre medlemmer vil delta på våre møter / arrangement. Vi har planer om å vises mer i lokalsamfunnet, for å gjøre både psykisk helse og pårørendes interesser mer synlig i offentligheten. Pressemeldingen fra LPP om julegaveønske fra Høie, førte til intervju om LPP i en lokalradio. Det var en fin drahjelp for å bli synlig for oss.

Vi ønsker alle medlemmer i LPP en riktig god og fredfylt jul, med ønske om et godt arbeidsår for oss som tillitsvalgte i LPP, for å kunne bistå våre medlemmer på best mulig måte.

 

Hilsen fra styret i LPP Trøndelag